Bijenmarkt Uddel

Datum10-07-2021
Tijdstip08:00 - 15:00
PlaatsUddel

 

Bijenmarkt Uddel 2021

Oliebollenkraam en natuurlijk in het dorpshuis naast het evenemententerrein, waar drank en Jaarlijks wordt de Bijenmarkt in Uddel georganiseerd op de tweede zaterdag in juli, in 2021 voor de 38ste keer. In 2020 heeft de Bijenmarkt geen doorgang kunnen vinden, de Bijenmarkt in 2021 wordt georganiseerd op een Corona-veilige wijze. Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De bijenmarkt begint om 8:00 uur met de keuring van door imkers aangeleverde bijenvolken; het is ook mogelijk bijenvolken te kopen (aanleveren van de te keuren of te verkopen volken is mogelijk op vrijdagavond en op zaterdagochtend tussen 06:00 en 08:00 uur). 

Op de bijenmarkt worden de bezoekers geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van demonstratiekasten en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt. Deze voorlichting is van groot belang omdat de bijenstand onder druk staat door het gebruik van bepaalde bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook bijenproducten (waaronder diverse soorten honing) aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 60 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van "oude beroepen", hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.

Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst een stormbaan . Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, de versnaperingen te koop zijn.

De officiële opening vindt rond elf uur plaats, waarbij tevens de prijzen worden uitgereikt voor de gehouden keuringen eerder op de morgen.

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegen­heid in de directe nabijheid van de markt.

Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/Bijenhouders-vereniging-De-Vierkante-Korf-Uddel-eo

 

« Naar overzicht