Koninginnenteeltdag 2021

Datum26-01-2021
Tijdstip19:00 - 21:00
PlaatsOnline

Uit de recente enquête van de NBV bleek dat ongeveer 70% van de imkers met een ras (Carnica, Buckfast, Zwarte bij) imkert. Imkeren met een ras betekent dat de imker werkt met raszuivere of F1volken, en dat hij F2 volken moet voorkomen. Maar wat is F1 en waarom moet voorkomen worden dat er F2 volken komen? In deze webinar wordt dit voor de (beginnende) imker uitgelegd en hoe ze met eenvoudige koninginnenteelt kunnen zorgen dat ze F1 volken krijgen. Vervolgens zal door de drie rasverenigingen uitgelegd worden hoe zij kunnen helpen in het verkrijgen van het juiste materiaal om koninginnen te telen.

Het webinar is voor leden van de NBV gratis: zij ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging per mail. Indien er plaatsen over zijn, kunnen niet-leden zich alsnog aanmelden. Houd hiervoor onze website in de gaten.

« Naar overzicht