Plantdagen Bijenbos

Start datum08-12-2018 om 13:00
Eind datum09-12-2018 om 16:00
PlaatsDelft

 

Plantdagen Bijenbos

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en de NBV imkervereniging Delft organiseren op 24 & 25 november en 8 & 9 december vier plantdagen voor het Bijenbos. Van 13.00 tot 16.00 uur worden rond het Melarium 1.600 boompjes geplant van sleedoorn, meidoorn, vogelkers, rode kornoelje en sporkehout.

Als je een spa en handschoenen hebt neem deze gerust mee en trek werkkleren aan. Er is extra gereedschap aanwezig. Voor drinken wordt gezorgd.

Aanmelden en informatie bij afdelingdelfland@knnv.nl,  06 – 33 00 1742

Hiermee is een eerdere aankondiging voor een plantdag op 17 november vervallen

De soorten die geplant worden hebben bloemen voor de gewone dwergzandbij, gewone geurgroefbij, gewone kegelbij, gewone kleine wespbij, grasbij, honingbij, parkbronsgroefbij, steenhommel, tuinmaskerbij, tweekleurige zandbij, weidehommel, akkerhommel. Dit zijn bijensoorten die de afgelopen drie jaar rond het Melarium zijn gezien.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft en het eind staat het  straatnaaambord Melariumpad. Loop of fiets het pad af en na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.

Het Melarium is een centrum van natuur, bijen en kunst; een plek waar je natuur, rust, ruimte en inspiratie vindt en wordt gebruikt door de KNNV en de imkervereniging.


Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema in 2018 is dat Bescherm de natuur in je eigen omgeving.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur. 

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

 

 

« Naar overzicht