Fruitshow 'Verleden tot heden'

Start datum10-11-2018 om 10:00
Eind datum11-11-2018 om 17:00
PlaatsDoesburg

 

Jaarlijkse Fruitshow ‘Verleden tot Heden’ Museumtuin ’t Olde Ras Doesburg

Na een zonovergoten, droge, warme zomer staan wij te popelen u ons mooie fruit te laten zien. De opbrengst is groot en het fruit prachtig op kleur. Ook de peren laten ons dit jaar niet in de steek. Ogen te kort komen is ons doel voor deze show. Uw zintuigen moeten bedwingen op weg naar de appel en peren proeftafels waar je zelf mag proeven, ruiken en beleven. Lekker zitten met een kopje koffie en onze inmiddels beroemde appeltaart. Ruik ik nu chutney?

Ook dit jaar gaan wij uw zintuigen uitdagen. Jong en oud gaan met een grote glimlach einde dag naar huis. Mag ik het recept van die zalige appeltaart? Jam van de Marketon perzik, wat een geweldige smaak, doe mij maar twee potten. Smaakt dat appeltje van vroeger nog steeds zo lekker? Op zaterdag 10 en zondag 11 november 2018 nodigen wij u uit dit bij en met ons te komen beleven.

Ook dit jaar in het tweede weekend van november wordt in ons unieke museum in Doesburg weer een grote Fruitteelttentoonstelling gehouden onder de titel ‘Verleden tot Heden’. Zoals de naam van de tentoonstelling al aangeeft, zullen tal van oude,  maar ook nieuwe fruitrassen te bewonderen zijn, waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren. Er zijn zowel hand- als moesappelen, hand- en stoofperen, kweeperen, noten, mispels, sierfruit e.d. te bewonderen. Van vele oude rassen onbespoten fruit zijn de vruchten gratis te proeven en te koop, tevens kun je deze dagen de fruitboom zelf kopen en gelijk meenemen. 

Eigen vruchten kunt u meebrengen, deze gaan wij voor u proberen vast te stellen na de fruitshow. Breng hiervoor 4-5 gave, rijpe vruchten mee. De Museumtuin zelf is ook te bezichtigen deze dagen. Er zijn hoogstammen, laagstammen, struiken, leibomen, dakbomen spillen enz. te aanschouwen. Tevens ruim aanbod van unieke lectuur zoals ons Bijzondere Receptenboek, Perenregister, Appelboek (op CDrom) en ons eigen kwartaalblad Fructus , waarmee u donateur wordt en de Museumtuin enorm steunt. Misschien wil je zelf wel vrijwilliger bij ons worden en daarmee je ‘steen(vrucht)tje’ bijdragen of u laten adviseren hoe uw boomgaard aan te leggen of te restaureren?

Appelsap uit eigen boomgaard
Een bijzonder unieke, pure, fijne appelsap gemaakt van meer dan 80 onbespoten appelrassen uit eigen boomgaard, zonder welke toevoeging dan ook. Te koop per glas en fles, zolang de voorraad strekt.

De Fruitshow wordt gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 november 2018, beide dagen van 10.00 – 17.00 uur. Parallelweg Den Helder 1 te Doesburg. De Museumtuin is gelegen aan de N 317 hoek N 338, naast Zwembad Den Helder. Volg de bruine ANWB borden met opschrift –Museumtuin ’t Olde Ras -.

Entree  € 3,--  parkeren gratis. Verdere inlichtingen, fructus@stipte.nl, Tel. 0651268802.

(u kunt bij ons niet pinnen, graag zo gepast mogelijk betalen)

 

Kom kijken, proeven, beleven, verwonderen…..mis het niet!                                                                           

 

« Naar overzicht