Symposium 'Keer het tij voor de bij

Datum22-09-2018
Tijdstip09:32
PlaatsBuitenpost


Bijdragen aan een bij-vriendelijk Fryslân!
(inloop vanaf 9:30 uur) 10:00 - 16:00 uur met aansluitend een borrel

KEER HET TIJD VOOR DE BIJ

Bijdragen aan een bij-vriendelijk Fryslân!

Tijdens het Bijensymposium willen we elkaar uitdagen en de handen ineen slaan om zo samen verrassende lokale oplossingen voor het bijensterfte-probleem te bedenken en uit te voeren. Ben je een bezorgde burger, kunstenaar, werk je voor de overheid of ben je ondernemer en wil jij helpen om de bijensterfte tegen te gaan dan hopen wij dat je van de partij bent.
We starten de dag met inspirerende voorbeelden van mensen en organisaties die zich inzetten voor de bij. Ook is er een inspiratiemarkt waarbij deelnemers in gesprek kunnen met de bedenkers van bijzondere bijenprojecten.

In de middag gaan we aan de slag. Voor bedrijfsleven, de gemeentes Leeuwarden en Achtkarspelen en voor Provincie Fryslân werken we aan zogenaamde BIJEN-PACTS. De deelnemers gaan uiteen in groepen en bedenken samen de beste BIJEN-PACTS om zo de bijensterfte tegen te gaan. De toegang tot het symposium is gratis en op inschrijving. Lunch is voor eigen rekening. De lunch is volledig vegetarisch en dient bij de aanmelding te worden opgegeven. Aanmelden doe je hier.

Dit symposium wordt georganiseerd door B-RAP in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en is onderdeel van het project Silence of the Bees.

Lunch je mee? De lunch is voor eigen rekening en is inclusief drankjes (€12,50 p.p.) en kan ter plekke afgerekend worden. We eten geheel vegetarisch.

Deze dag wordt gehouden in De Kruidhof, hortus van Fryslân, in Buitenpost

Lees meer

Aanmelden

« Naar overzicht