Bijen- en vlinderplantendag

Datum18-08-2018
Tijdstip09:00 - 16:00
PlaatsWilhelminaoord

Op onze kwekerij zie je hoe je met de juiste plantensoorten het hele groeiseizoen de insecten van voedsel kan voorzien. Denk eens aan de vroegbloeiende struikkamperfoelies, de kleurrijke sierkwee, de minder bekende Diervilla, en de spectaculaire laatbloeier Amorpha. En laten we ook de  bijenboom Tetradium daniellii niet vergeten: de favoriet van de imkers! Veel bekijks trekt de Heptacodium miconiodes: de laatst bloeiende struik in onze voorbeeldborder die in september vaak nog vol bijen zit.  Stuk voor stuk voorbeelden van sterke en makkelijk toe te passen bijenplanten. Maar er is nog veel meer!

Als kwekerij besteden we al jaren aandacht aan planten, struiken en bomen die aantrekkelijk zijn voor insecten, en dan met name bijen en vlinders. We zetten ze op deze dag eens extra in het zonnetje.

Deze dag is ook onze goede vriend en collega Arjan Schepers van kwekerij Arjan Schepers uit Mariënheem aanwezig. Arjan is naast vaste plantenkweker enthousiast imker en neemt zijn mooiste collectie bijen- en vlinderplanten mee als aanvulling op ons eigen assortiment.

Arjan zal deze dag bovendien een aantal keer iets vertellen over zijn favoriete bijenplanten.

Er is deze dag volop de mogelijkheid om lekker tussen de planten te snuffelen en uiteraard kunnen we adviseren over het bij- en vlindervriendelijker inrichten van je tuin. Voor koffie en thee wordt deze dag gezorgd.


Openingstijden bijen- en vlinderplantendag:

Zaterdag 18 augustus 9:00 - 16:30 uur

Entree gratis.

 

kwekerij Arborealis, Dirk De Ruiterpad 2, 8384 DD Wilhelminaoord, 0521-383696

www.arborealis.nl  kwekerij@arborealis.nl

« Naar overzicht