Bijen- en honingmarkt

Datum01-08-2018
Tijdstip08:00 - 13:30
PlaatsEpe

 

Woensdag 1 augustus 2018 de 66ste Bijen- en honingmarkt op het Marktplein, in het centrum tussen Gemeentehuis en Albert Heijn, aan het Marktplein in Epe, van 8-13.30 u. http://epe.bijenhouders.nl/actueel/show/1871.

Voor de imker is begin augustus traditiegetrouw de tijd om bijenvolken te verhandelen. Deze traditionele handel heeft ook nu nog een rol op de Bijen- en Honingmarkt. Imkers van de Bijenhouders vereniging “de Imme” uit Epe en haar buurverenigingen worden enthousiast gemaakt hun bijenvolken te verhandelen. Daarnaast bieden deze imkers hun eigen honing aan, verkopen overcomplete imkermaterialen en vertellen over hun hobby. Ook zijn er professionele imkers met een veelheid aan honingsoorten en imkerbenodigdheden.

De markt richt zich daarnaast op kinderen en educatie. De ‘Schminkerie’ tovert kinderen om tot bijtjes. In een imkerpak wanen ze zich even een echte imker. Bij de kijkkast kan, met een veilige glasplaat ertussen, een bijenvolk worden bekeken. Imkers leggen uit wie de koningin is, hoe je een dar herkent en waar de honing en het stuifmeel zijn te vinden.

De informatiekraam van onze imkervereniging De Imme is er voor al uw vragen over bijen, planten en bomen. Wanneer u zelf meer over bijenhouden wilt weten dan vertellen onze imkers er graag over. Verder zijn er kramen met oude ambachten en streekproducten, ook zijn er drachtplanten te koop.

Als bezoeker van de markt is het waarschijnlijk geruststellend te weten dat de handel in bijenvolken niet op, maar naast de markt plaats vindt.

Contactinformatie: Miriam Aukes, tel. 06-41974065, aaukes11@kpnplanet.nl

 

« Naar overzicht