Learning from the bees

Start datum31-08-2018 om 13:30
Eind datum02-09-2018 om 10:30
PlaatsDoorn

Internationale conferentie Learning from the Bees

Van vrijdagmiddag 31 augustus tot en met zondagmiddag 2 september verzamelen zich ruim 250 mensen uit meer dan 30 landen op Landgoed Zonheuvel in Doorn om gezamenlijk te leren van bijen. De groep bestaat uit bijenhouders, wetenschappers, boeren, kunstenaars, natuurbeschermers en vele anderen die zich op lokaal, nationaal of internationaal niveau actief inzetten voor het ondersteunen en het beschermen van bijen en hun habitat.

Deze conferentie wordt georganiseerd door een Engels-Nederlands samenwerkingsverband op initiatief van de Natural Beekeeping TrustSmart Beeing, de Odin Imkerij en BeeTime, en is de eerste in zijn soort.  Centraal staat niet het imkeren, maar het verkennen van de relatie tussen bij, landschap en mens en de manier waarop we gezamenlijk kunnen komen tot een Api-cultuur, uitgaande van het welzijn van bijen.

We zijn blij om verschillende bekende sprekers uit binnen- en buitenland te mogen verwelkomen, waaronder – voor het eerst in Nederland - Prof. Thomas Seeley, oa bekend van zijn boeken Honeybee Democracy en Following the Wild Bees. Daarnaast zullen Prof. Peter Neumann die zijn sporen internationaal heeft verdiend op het gebied van bijengezondheid, Deborah Post van de Honey Highway en Heidi Hermann van de Natural Beekeeping Trust plenair optreden.

In een groot aantal workshops worden thema’s verkend als natuurlijk imkeren, bijengezondheid via natuurlijke selectie, gezonde en bloeiende habitats voor bijen, werken met en voor bijen op school en in de buurt, het ondersteunen van wilde bijen en bijen in kunst en cultuur. Verschillende initiatieven op het gebied van natuurlijk imkeren, landschapsbeheer, landbouw en natuur presenteren zich. Tijdens de conferentie zal ook werk te zien zijn van kunstenaars in verschillende disciplines. Ter ere van deze bijeenkomst is ook een speciale tentoonstelling ingericht op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam.

De conferentie is tevens de start van een internationaal netwerk Learning from the Bees.

Het volledige programma  is te vinden op https://www.learningfromthebees.org/

« Naar overzicht