Bijen- en honingmarkt

Datum14-07-2018
Tijdstip08:00 - 15:00
PlaatsUddel

 

De 36ste Bijen- en honingmarkt van 8.00-15.00 u bij dorpshuis "Het Blanke Schot", Garderenseweg 33. Inl.: Henk Kok, 0577-401897, 06-55834932, drukwerkkok@kliksafe.nl.

Op zaterdag  14  juli a.s. houdt onze vereniging weer haar jaarlijkse bijen- en honing­markt. Dit jaar voor de 36e keer.  In de sfeer van de oude (Veluwse) tradities worden hier de volken verhandeld. Het loven en bieden speelt zich af zoals dat hier al gebeurde in lang vervlogen tijden. Naast die handel in bijenvolken en bijenproducten vinden er nog verschillende evenementen plaats die voor de lezers van uw blad (zowel regionaal als landelijk) uitermate interessant zijn. Verder is er uitgebreide voorlichting over het belang van de bijen.

Het belang van de bijen  als bestuivers bij uitstek, zorgen voor de bestuiving van  ongeveer drie kwart van de land en tuinbouwgewassen en van ongeveer 15% van de wilde planten. Jaarlijks komt de economische waarde van de bijen uit op ongeveer € 1 miljard, terwijl de land- en tuinbouw belangrijk bijdraagt aan het nationaal inkomen.

Er zullen verschillende demonstraties van oude ambachten te zien zijn zoals: het vlechten van bijenkorven, met name de Uddelse vierkante korf,  stoelenmat­ten,  ­klompen maken,  etc.  Alle vervaardigde producten zijn bovendien ter plaatse te koop.

Wij zouden het buitengewoon op prijs stellen, wanneer uw blad enige aandacht aan ons evenement zou willen besteden. Hoewel het een dag schijnt specifiek bedoeld voor imkers, met alle aspecten van de bijenhouderij, is het absoluut een prachtig evenement voor elke belang­stel­lende. Wij zijn ook graag bereid u verdere informatie te verstrekken. U kunt daartoe contact opnemen met onze organisa­tiecommissie.

Het evenement vindt plaats bij het dorpshuis "HET BLANKE SCHOT" aan de Garderense­weg 33 te Uddel.

De toegang tot het evenement, dat duurt van 's morgens acht uur tot 's middags 3 uur, is geheel gratis. De officiële opening vindt rond elf uur plaats, waarbij tevens de prijzen worden uitgereikt voor de gehouden keuringen eerder op de morgen.

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegen­heid in de directe nabijheid van de markt.

Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/Bijenhouders-vereniging-De-Vierkante-Korf-Uddel-eo

namens de organisatiecommissie, Henk Kok, voorzitter  

De Grote Geezenhegge 15,  3888 LZ Uddel, 0577-401897, 06-55834932    

           

« Naar overzicht