Blauwe bes in beweging

Datum14-07-2018
Tijdstip10:00
Plaatslandelijk

Loop jij een blauwtje op 14 juli?

Landelijke open dag blauwe bessen telers

Begin juli is het blauwe bessenseizoen van start gegaan. Om de verkrijgbaarheid van de Nederlandse blauwe bes op feestelijke wijze te vieren, openen blauwe bessen telers in Nederland op 14 juli 2018 hun deuren voor publiek tijdens ‘Blauwe bes in beweging’. U bent van harte welkom!

Op 14 juli 2018 organiseert het blauwe bessen platform voor de eerste keer het evenement ‘Blauwe bes in beweging’. Tijdens deze landelijke open dag zullen zeventien blauwe bessentelers verspreid over het hele land hun deuren openen voor publiek. Een rondleiding op het bedrijf en door de velden is voor jong en oud interessant en daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan huifkartochten, live muziek, fietsroutes, demonstraties van pluk- en oogstmachines, diverse stands, live cooking, zelfpluk en proeverijen. Overal zijn verse blauwe bessen en/of verwerkte producten zoals jam, sap of wijn te koop. Tijdens ‘Blauwe bes in beweging’ wordt ook een koppeling met de landelijke Open Imkerijdag gelegd, die op dezelfde dag plaatsvindt. Zonder bijen geen blauwe bessen, want bijen zijn de natuurlijke bestuivers van blauwe bessen! Bij bijna alle blauwe bessentelers zijn bijen en imkers aanwezig, erg interessant om eens te zien. Kijk voor een overzicht van openingstijden en activiteiten per teler op de website www.simplythebes.nl/blauwe-bes-in-beweging.

Blauwe bes in beweging
Met het thema ‘Blauwe bes in beweging’ legt de organisatie de koppeling tussen blauwe bessen en een gezonde leefstijl waarin voeding en beweging belangrijk zijn. Daarnaast refereert het blauwe bessen platform met ‘Blauwe bes in beweging’ aan de blauwe bessen sector die – mede door de vele gezondheidsvoordelen van de blauwe bes – enorm in opmars is.

Over het blauwe bessen platform
‘Blauwe bes in beweging’ wordt georganiseerd door het blauwe bessen platform, een collectief van ruim veertig blauwe bessen telers. Samen beslaan de telers zo’n 80% van het totaal aan blauwe bessen area in Nederland. Het platform en daarmee het evenement ‘Blauwe bes in beweging’ wordt ondersteund door diverse organisaties. Kijk voor alle ondersteuners op www.simplythebes.nl/ondersteuners.

Deelnemende telers
De telers die deelnemen aan ‘Blauwe bes in beweging’ en dus op 14 juli hun deuren openen, zijn:

 • Overijssel
  • De Greftenhoeve – Vriezenveen
 • Zeeland
  • Spitsbroek – Eede
 • Noord-Brabant
  • Blauwe bessencultuur van Grotel – Nuenen
  • Blauwe bessencultuur Hil & Moer – Kaatsheuvel
 • Drenthe
  • ’t Leeuweriksveld – Emmen
  • Noorderbos VOF – Tiendeveen
  • Mts. Koops – Zwinderen
  • Mts. Bussemaker – Geesbrug
  • Mts. IJken – Wachtum
 • Limburg
  • Blauwebessenland – America
  • Plantage Blankwater – Swalmen
  • Douven blauwe bessen – Melderslo
  • Hayberries – Broekhuzien
  • John Nijssen – Helden
  • Handje Gezond – America
  • Mts. Smeets – Wessem
 • België
  • Schrijnwerkers blauwe bessen – Meeuwen-Gruitrode

« Naar overzicht