Bijendag Hortus Alkmaar

Datum08-07-2018
Tijdstip12:00 - 17:00
PlaatsAlkmaar

Zondag 8 juli staat bij Hortus Alkmaar alles in het teken van de bij. Samen met de imkers van de bijenstal houden we een bijendag, waar voor jong en oud van alles te beleven is. De tuin is die dag geopend van 12.00 – 17.00 uur.

Excursies naar de bijenstal
Er zijn diverse imkers aanwezig, die demonstraties en uitleg geven, er wordt een diapresentatie en een film vertoond en er worden rondleidingen gegeven. Vanuit de tuin worden de hele middag in kleine groepen excursies gehouden naar de vlakbij gelegen bijenstal. Als bezoeker aan de bijenstal denk dan zelf aan een lange broek, shirt met lange mouwen is ook handig. Voor speciale jas met imkerkap wordt gezorgd.

25-jarig bestaan bijenstal
De Alkmaarse bijenstal bestaat dit jaar 25 jaar en wil dat jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Wat weet je van bijen, honing en was? Is jouw tuin bij-vriendelijk?
Voor kinderen is er de mogelijkheid om hun eigen kaarsje te maken of een
insectenhotel te zagen en te boren, eventueel met hulp.
Bijenhouden ging vroeger in een korf: een korfvlechter/imker laat zien hoe een korf gemaakt wordt. Stel je vragen, beantwoord vragen en doe mee. Een leuke attentie is je beloning.

Insectenhotel maken
Kinderen kunnen die middag ook een speurtocht doen met een rugzakje of een insectenhotel maken. Er is een kraam met allerlei bijenproducten te koop, zoals verschillende soorten honing, mede, honingsnoepjes, bijenzalf en een groot assortiment bij-vriendelijke planten.

Datum: 8 juli 2018
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

« Naar overzicht