Studieavond Verbetering foerageermogelijkheden bloembezoekende insecten

Datum22-05-2018
Tijdstip20:00
PlaatsStrijbeek

 

Strategieën ter verbetering van foerage mogelijkheden voor bloem bezoekende insecten. 

Beste bestuurders,

Wij zijn er ons van bewust dat bij veel afdelingen binnen de Baronie er wensen zijn om de dracht in de gemeenten, met name in het buitengebied, te verbeteren.

Maar hoe pak je dit het beste aan?

Naar aanleiding van een vraag van Bert Brakkee , om als de groep gezamenlijk  wat te ondernemen naar de gemeenten binnen onze regio, willen wij voor alle bestuursleden van de afdelingen en ook  belangstellende leden een studieavond organiseren op dinsdag 22 mei 2018 bij de bijenboerderij in Strijbeek.

Hier willen wij met twee sprekers de mogelijkheden en strategieën bespreken hoe je het beste resultaten kunt bereiken bij overheden (gemeenten en provincie ) en bij publieke instanties zoals terreinbeheerders en de Z.L.T.O

Wij weten dat er binnen onze groep afdelingen zijn die een prima verstandhouding hebben met hun gemeente en dat daar al veel goede resultaten uit gekomen zijn. wellicht kan dit een voorbeeld zijn voor uitbreiding binnen heel de Baronie van Breda.

Als gespreksleider voor deze avond heeft  Vincent Sterring ,bestuurslid N.B.V. zijn medewerking toegezegd.

Te starten om 19.30 tot 20.00 uur met informatie aangaande AVG wetgeving.

De sprekers zijn Sietske de Regt voorzitter natuur en landschap vereniging Gilze en Rijen en werkzaam als projectleider water bij de provincie en daarvoor als beleidsmedewerker natuur bij de gemeente Gilze en Rijen. en Guus van der Steen namens de A. N. V. Alphen –Chaam en bemiddelaar in het stika project blauw groene diensten west Brabant .

Na een algemene inleiding en praktische tips van de beide sprekers is er een mogelijkheid om in te gaan op concrete voorbeelden en vragen.

De avond kan alleen succesvol zijn als u allen aanwezig bent. Omdat er meerdere sprekers gevraagd zijn ,wil ik vooraf weten of er binnen uw afdeling belangstelling is en met hoeveel personen u aanwezig denk te zijn.

Mail mij hier over voor 15 april backx20@live.nl

Wij zouden het op prijs stellen als u met alle bestuursleden aanwezig kunt zijn en hopen u veel nuttige informatie te kunnen geven, alsmede van elkaars ervaringen te leren.

Namens Groep de Baronie,

Henk Boot.   bootvkoulil@hetnet.nl   06 30280783       

Wim Backx    backx20@live.nl   06 51664891

Lokatie: Bijenboerderij  Strijbeekseweg 62A 4856AB Strijbeek

 

 

« Naar overzicht