Lezing Wilde Bijen

Datum03-05-2018
Tijdstip20:00
PlaatsRolde

 

Donderdag 3 mei : lezing  Wilde bijen

Anne Jan Loonstra bestudeert al meer dan vijftien jaar wilde bijen en is o.a. medeauteur van het standaardwerk “De Nederlandse Bijen” dat in 2012, het jaar van de bij, is verschenen. Hij geeft lezingen en cursussen door heel Nederland. De lezing van vanavond bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een kennismaking met de wilde bijen, hun biologie, levensbehoeften en verbondenheid met het landschap en over alle bedreigingen die er voor deze dieren bestaan. In het tweede deel vertelt Anne Jan hoe we in het beheer en de inrichting van het landschap, en ook van onze eigen tuin, wilde bijen kunnen helpen door rekening te houden met hun levensbehoeften. We krijgen vele mooie zelfgemaakte macrofoto’s, illustraties  en korte filmpjes te zien.

De lezing wordt gehouden in het Stations-koffiehuis, Stationsstraat 14, 9451 AJ te Rolde.

Aanvang 20.00 uur, aan de lezing zijn geen kosten verbonden en aanmelden is niet nodig.

Jolijt Dijkstra, Programmacommissie IVN Aa en Hunze, jdijkstra@ivnaaenhunze.nl

 

« Naar overzicht