opening van de bijenoase nabij voedselbos Haverland

Datum21-04-2018
Tijdstip10:00 - 12:00
PlaatsSusteren

Datum: zaterdag 21 april 2018
Tijdstip 10:00 uur tot 12:00 uur
Locatie: Hoek Hommelweg-Heidestraat Susteren
Iedereen ook kinderen zijn welkom, graag aanmelden via de website https://voedselbosbrigade.nl/index.php/haverland/

Naar aanleiding van de landelijke zaaidag voor Bijen enVlinders wordt op zaterdagochtend 21 april 2018, het bijenmengsel voor de bijenoase in Susteren gezamenlijk ingezaaid. Daarbij nemen Wethouder Peter Pustjens en Har Frenken, lid dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, het voortouw.

In Susteren is een bijzonder samenwerkingsverband ontstaan tussen een groep burgers en de ondernemer Ronald Savelkoul van ’t Gouden Kwekeriek. Onder de stuwende kracht van de Limburgse Voedselbosbrigade hebben vrijwilligers samen met het IKL een voedselbosplan opgesteld voor het perceel Haverland, gelegen aan de Pieterpadroute langs de Middelsgraaf in Susteren.

‘t Gouden kwekeriek, is de centrale spil, vertrek- en lunchlocatie, waar vanuit al verschillende vrijwilligersdagen zijngestart. Tijdens deze samenwerking is het idee van een bijenoase aangedragen door een van de vrijwilligers. Door verbinding te leggen met een vraag van de imker die een locatie zocht voor zijn bijenkasten, is er weer een nieuwe samenwerking ontstaan. Kenmerk van de diverse initiatieven is het belang van een gezonde aarde voor de toekomst.
Inmiddels is Stichting Haverland opgericht, om het voedselbos en zijn vrijwilligers te ondersteunen bij het realiseren van het voedselbos.
Tijdens de opening zullen diverse gezonde versnaperingen, als proeverij worden gepresenteerd.

Bij goed weer kunt u op veilige afstand naar de honingbijtjes kijken. Verder presenteren zich diverse initiatieven met hun toekomstplannen. Voedselbos Haverland (samen met IKL), ‘t gouden Kwekeriek met hun activiteiten, Hout van Hier met hun producten, de imker met zijn honingbijen en de Limburgse voedselbosbrigade. De opening eindigt met een korte wandeling naar de locatie van het voedselbos. 

Met vriendelijke groet,

 

Pieter van den Kerkhof, Gerdie Konings, Marinka Hogers

Stichting Haverland

 

&

 

Hetty Adams

 


Initiatiefneemster Limburgse Voedselbosbrigade

« Naar overzicht