Apisticusdagen

Start datum10-02-2018 om 00:00
Eind datum11-02-2018 om 00:00
PlaatsMünster (D)

Het is voor velen nog een verborgen ‘parel’, maar eenmaal ontdekt zult u ook enthousiast worden: de Apisticus Dagen in Münster.

Ontmoetingen, lezingen, voorlichting- en verkoopkramen

Elk jaar ontvangt deze bezienswaardige stad in het tweede weekend van februari duizenden imkers. Vorig jaar mochten we ruim honderd Nederlanders inschrijven; we hopen dat aantal dit jaar te overtreffen.
Er vinden lezingen plaats, er staan vele voorlichtings- en verkoopstanden, er vinden ontvangsten plaats enz. In 2018 wordt de beurs voor de 27e keer gehouden op 10 en 11 februari.

Lezing van Wim Reybroeck in Holländerraum

Het bestuur van het Bijkersgilde heeft, in overleg met de beursorganisatie besloten om één van de Bijspijkerdagen in Münster te houden, en wel op zaterdag 10 februari. 

Het wordt absoluut een interessante dag, in de speciaal voor het Bijkersgilde ingerichte Holländerraum geeft Dr Wim Reybroeck , verbonden aan ILVO (Instituut voor Landbouw en Visserij) en de Universiteit van Gent, zijn bevindingen weer betreffende EU onderzoek naar sjoemelhoning en -was, en aangekondigd onderzoek naar de kwaliteit van stadshoning. En u verneemt van ons de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Zelfreinigend Vermogen van de Nederlandse Imkerij, door de ideeën van het Bijkersgilde op het gebied van proces- en productkwaliteit. 

Münster is dichtbij

En denk niet dat Münster zo ver weg is. Bijvoorbeeld vanuit Groningen, Utrecht, Den Bosch is het maar 200 kilometer, vanuit Venlo 150. Dus geen probleem om dit op één dag op en neer te doen. U mag trouwens ook beide dagen bijwonen. Reserveer dan wel tijdig een hotel.

Toegang met 20% korting

Let op: hoe eerder u de toegangskaarten reserveert, hoe beter. Het is nl zo dat de toegangsprijs voor 1 dag €30,- bedraagt. Maar als u via de site van het Bijkersgilde vóór 31 januari bestelt kost dat slechts €24,-. Voor beide dagen is onze prijs geen € 50,- maar € 40,-.
Beter is om direct te reserveren via het contactformulier op de site van het Bijkersgilde, dan kunnen we evt. carpool-oplossingen regelen. Toegangskaarten ontvangt u van het Bijkersgilde.

Zie ook de site van de Apisticusdagen.

« Naar overzicht