Lezing over 'Bijenteelt in Nieuw Zeeland en Australie'

Datum15-02-2018
Tijdstip20:00
PlaatsKring van Dorth

Bijenteelt in Nieuw Zeeland en Australië

Donderdag 15 februari om 20:00 organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging afdeling Gorssel een lezing in het gebouw van Stayokay (Kring van Dorth). Hennie Kroese zal die avond  verslag doen van zijn reis naar beide landen. Na via internet op imkerfora contacten te hebben gelegd met een geëmigreerde Nederlandse imkerfamilie is Hennie Kroeze op pad gegaan. In Australië bezocht hij diverse imker bedrijven, een koninginnenteler en meerdere honing productie bedrijven. Daarnaast ging hij op bezoek bij een honing verwerkende fabriek, en leveranciers van imker materialen en kunstraat.  Het volledige proces van productie tot verwerking is dus aan de orde geweest. In Nieuw Zeeland was er de kans om de jungle in te gaan en een bezoek te brengen aan het vulkanische gebied in Roturoa. Aan de hand van diverse filmfragmenten zal Hennie Kroese met ons de bijzonderheden delen van het houden van bijen in deze landen.

 

De lezing start om 20.00 uur, de kosten bedragen €5,-incl. koffie/thee), inloop vanaf 19:30, adres locatie: Stayokay, Dortherweg 34, Kring van Dorth.

Voor verdere informatie en voor het aanmelden kunt u contact opnemen met de NBV Gorssel via nbvafdgorssel@hotmail.com.   

 

« Naar overzicht