Open Dag De Bolster

Datum18-07-2015
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsEpe

Genieten van kleuren en geuren op de Open Dag van De Bolster

Epe – Zaterdag 18 juli 2015 is het zover. Dan opent De Bolster, veredelaar en vermeerderaar van biologische zaden, haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is. Medio juli is het moment van het jaar dat veel planten volop in bloei staan en prachtige bloemen tonen. Het is een waar spectrum van kleuren en geuren in een prachtig landschap.  Daarnaast zijn er veel extra activiteiten en rondleidingen die een bezoek aan deze Open Dag zeer de moeite waard maakt.

Voor wie?
De Open Dag is een evenement geworden dat jaarlijks terugkeert en is uitgegroeid tot een waar fenomeen, aldus Frank Vosselman (mede-eigenaar). We mogen naast tuiniers ook fotografen, schilders, natuurliefhebbers, genieters van eerlijk voedsel en (groot-) ouders met educatieve redenen voor de kinderen ontvangen. 

Programma
En dat niet voor niets. De Bolster biedt een inspirerend en informatief gratis programma in samenwerking met haar partners. Zo zijn er rondleidingen naar de veredelingsgewassen, naar de productiegewassen, naar de tomatenveredeling en de productieruimten. De veredelaars en gewasexperts geven uitleg hoe veredeling werkt en hoe zaden van gewassen opgevangen worden.

Daarnaast zijn er workshops/presentaties over biologisch/duurzaam tuinieren, eten, leven en genieten.

Vogelconsulenten van de vogelbescherming verzorgen een workshop hoe vogels aangetrokken of juist geweerd kunnen worden op een vogelvriendelijke manier uit de tuin; de Nederlandse imkervereniging geeft een workshop hoe je een eigen Bijenvolk kunt opzetten;  er zijn workshops over een biologische kruidentuin opzetten, hoe je de bodem vruchtbaar houdt, hoe je een moestuin echt gezond maakt, hoe je een ecologische rotstuin kunt aanleggen en de Nederlandse Tuinen-vereniging is aanwezig. En voor wie biologische planten wil kopen is De Hessenhof aanwezig met een ruim assortiment.

Voor de kinderen is een inspirerend en informatief programma opgezet. Zo mogen zij zelf bonen poten en dit mee naar huis nemen, zodat zij dit gewas kunnen zien groeien. En in samenwerking met toneelvereniging De Jonge Spelers, kunnen zij geschminkt worden; wie weet zelfs wel omgetoverd worden tot een bloem.

Ook zin om langs te komen? Je bent welkom bij De Bolster van 10.00 tot 16.00 uur aan de Oude Oenerweg 13 in Epe.

Als biologisch-dynamisch zaadteelt- en veredelingsbedrijf  verkoopt de Bolster uitsluitend biologische en biodynamische zaden. Vanzelfsprekend zijn al onze zaden GMO-vrij. Het bedrijf is in 2002 gestart door Elly en Bart Vosselman. Na een ruime ervaring met de productie van groenten en bloemen, werd toen overgeschakeld op de veredeling en productie van biologische groentezaden. In 2005 werden de krachten gebundeld met Frank Vosselman en Patrick Hoogendoorn. Frank is de oudste zoon van Elly en Bart. Patrick werkt al sinds zijn vijftiende in het bedrijf. Door deze bundeling is de nieuwe huidige Bolster ontstaan.

« Naar overzicht