Lezing over Bulgaarse honing en wijngaarden

Datum21-10-2013
Tijdstip20:00
PlaatsBeesd

Lezing over Bulgaarse honing en wijngaarden

Op maandag 21 oktober is er op De Zorgimkerij, Notendijk 1a Marienwaerdt in Beesd, een lezing over Bulgaarse honing en wijn. Imker Vladimir Nicholtchovski vertelt in het Engels over zijn land en zijn bijen. Hij laat u kennismaken met de honing en de natuur in Bulgarije. Vladimir is in Nederland op uitnodiging van kunstenaar Jos Bregman. Bregman exposeert van 20 oktober tot en met 21 december in Amsterdam. Natuur en natuurbeleving koppelt Bregman aan de huidige netwerk- en informatie- maatschappij. Naast bijen heeft Vladimir ook een wijngaard op een zonnige Bulgaarse bergweide en slaagt hij erin een puur natuur wijn te maken, die smaakt zoals de Thraciers in de streken van het huidige Bulgarije 3000 jaar geleden de wijn uitvonden. Deze wijn is ook te proeven. Voor de bezoekende imker, Vladimir ruilt graag zijn honing tegen een potje honing van u. Dat bracht Bregman op het idee alle imkers uit te nodigen om honing mee te nemen zodat deze kan worden uitgewisseld met elkaar. Als u nieuwsgierig bent, neem dan voldoende potten van uw eigen gewonnen honing mee! Ook niet imkers zijn meer dan welkom, zij kunnen de honing uiteraard van iedere aanwezige imker kopen.

De avond begint om 20.00 uur. De Entree is € 5,-. Hiervoor krijgt u koffie of thee met honingkoek en een honing en wijnproeverij.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van De Zorgimkerij, Dhr. D. van Leeuwen. m 06-13735769

 

 

« Naar overzicht