Grootste bijenhotel 13 én 14 juli 2013

Datum13-07-2013
Tijdstip10:00 - 17:00
PlaatsYde

Grootste bijenhotel van Nederland komt in het Drentse Yde

Tijdens de landelijke Open Imkerijdagen, die zaterdag en zondag 13 en 14 juli 2013 worden gehouden, wordt in het Drentse Yde een poging ondernomen om het grootste bijenhotel van Nederland te bouwen. Op het terrein van Imkerij deBijZaak aan de Norgerweg 161, (9494 TA) tussen Yde en Donderen zijn veel handige handen welkom, die met boormachine en touw gaan zorgen dat er honderden kraamkamers ontstaan om de toekomst veilig stellen voor wilde bijtjes, hommels en zweefvliegen. Boomstammen, bamboe, dennenappels en leem vormen de al aanwezige ingrediënten, afkomstig van de imkerij en uit de directe omgeving.

Behalve assisteren bij de bouw van het bijenhotel kan iedere bezoeker genieten van honingheerlijkheden op het terras, een kijkje nemen achter de schermen van de imkerswereld en zich verbazen bij de film More than Honey.

Voor de jeugd zijn er kleurplaten, is er een speurtocht door het bos en de artiesten onder ons kunnen zich uitleven in het beschilderen van bijenkasten.

Een wandeling door het stroomdal De Hondstongen, direct naast de imkerij, en een bezoek aan de mystieke vindplaats van het Meisje van Yde maken van de Open Imkerijdagen een dagvullend programma voor alle leeftijden.

 Klaas Sluiman, t 0592 55 94 88, m 06 53 40 32 19

 

« Naar overzicht