Open Dag biologische zadenkwekerij De Bolster

Datum13-07-2013
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsEpe

Beleef de wereld van zaden bij De Bolster

Op zaterdag 13 juli a.s. is het zo ver: de open dag van De Bolster! Wie op deze dag naar Epe afreist, krijgt een kijkje achter de schermen bij onze biologische zadenkwekerij. Diverse rondleidingen voeren de bezoekers langs het gehele proces van zaadveredeling en zaadvermeerdering. Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken, voordat de zaden kant en klaar in de schappen liggen? Hoe wordt de kwaliteit van de zaden gewaarborgd? Maar ook: hoe worden nieuwe rassen ontwikkeld? Werp een blik op de tomaten in de kas, maak een wandeling langs de bloeiende bloemenvelden en zie hoe pas geoogste zaden worden geschoond, getoetst en verpakt.

 

Vele groenten, kruiden, groenbemesters, kiemgroenten, eenjarige en meerjarige bloemen worden bij De Bolster vermeerderd. Naast deze zaadvermeerdering werkt ons team, door middel van eigen veredelingsprogramma’s, ook aan de ontwikkeling van nieuwe rassen. Zo blijven wij onze rassen aanpassen aan de moderne biologische landbouw, maar ook voor de particulier zijn deze professionele rassen beschikbaar. Geniet u van een kleurrijke bloementuin, wilt u bijen en vlinders een handje helpen met ons speciale bloemenmengsel, houdt u van culinaire uitdagingen en durft u onze eetbare bloemen aan, of verbouwt u liever uw eigen groenten in uw moestuin of op uw balkon? Ons uitgebreide assortiment biedt voor elk wat wils. Kom en beleef het op onze open dag!

 

Datum                  13 juli 2013

Locatie                 De Bolster, Oude Oenerweg 13 te Epe

Tijd                        10:00-16:00 uur

Voor kinderen is een speelkussen aanwezig. Toegang is gratis.

 

Graag tot ziens op zaterdag 13 juli!

Het team van De Bolster


Website:              www.bolster.nl
Telefoon:            0578-621433

 

« Naar overzicht