Natuur- en Bijenmarkt

Datum09-06-2013
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsNistelrode

38e Nisseroise Natuur- en Bijenmarkt
Op zondag 9 juni a.s. wordt in Nistelrode voor de 38e keer de jaarlijkse Natuur- en Bijenmarkt georganiseerd door de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Bernheze.

De markt vindt plaats op het Raadhuisplein te Nistelrode en begint om 10:00 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Voorlichting en promotie van de Imkerij
De jaarlijkse bijenmarkt is vooral bedoeld om voorlichting te geven over het bijenhouden en daarmee de imkerij te promoten. Hiertoe is een grote informatiekraam ingericht waar een bijenvolk van dichtbij bekeken kan worden en uitleg wordt gegeven over het leven van een bijenvolk. Bijen dragen in hoge mate bij aan de biodiversiteit in de natuur.

Er is een honingkraam ingericht waar diverse honingsoorten te koop worden aangeboden en is er een ruim aanbod aan bijenplanten.

Verder is het mogelijk om bijenvolken te kopen en verkopen.

Het ambachtelijke en de natuur
Sinds de allereerste bijenmarkt is het uitgangspunt dat alles op de markt affiniteit moest hebben met ‘ambachtelijk’ en ‘de natuur’.

Daarom kunt u ook dit jaar weer kennis maken met verschillende organisaties; IVN Bernheze, het Bier- en Wijngilde, de kaasboerderij, Wereldwinkel, Pomologische Genootschap, Stichting Freekenia, biologische kruidenkwekerij ‘Calendula’, Autarkia Shiitakekwekerij en Permacultuurtuin.

Ook kunt u weer een keuze maken uit vele imkermaterialen, diverse bijenproducten, heerlijke jam en fraaie waskaarsen.

Voor groot en klein
Ook de kinderen kunnen zich op de markt goed vermaken. Zo kunnen ze hun eigen kaars maken van bijenwas, kunnen ze prijzen winnen in ‘de lollykraam’ en lekker snoepen van de overheerlijke (honing)wafels.

Ook u bent van harte uitgenodigd op zondag 9 juni a.s. van 10:00 en 16:00 uur.

Inl.: Henk Langens, t 073-53 23 753, e h.langens@home.nl

 

« Naar overzicht