Lekker naar de boer 2013

Start datum22-06-2013 om 00:00
Eind datum23-06-2013 om 00:00
Plaatslandelijk

Zestigduizend bezoekers verwacht bij biologische boerderijen

Dit weekend gaat Nederland weer Lekker naar de Boer! Zo'n 160 biologische boerderijen houden op 22 en 23 juni 'open erf'. Iedereen kan dan zelf ervaren wat er zo bijzonder is, of eigenlijk zo natuurlijk, aan biologisch boeren. Ontdek waar die zoete aardbeien of heerlijke yoghurt vandaan komen en bekijk met eigen ogen wat een dierwaardig leven een biologische kip heeft.

 

Organisator Bionext verwacht ten minste zestigduizend bezoekers. Projectleider Paula Nijman: "Mensen die een keer bij een biologische boerderij zijn gaan kijken, komen het jaar ernaar vaak weer terug. Het is fantastisch hoe veel werk de boeren maken van hun open dag. Ze hechten veel waarde aan het contact met de consument." Tijdens Lekker naar de Boer zijn er rondleidingen over het erf, proeverijen met heerlijke producten 'van het huis' en diverse activiteiten voor kinderen, zoals een moestuinquiz. Wie er helemaal een actief weekend van wil maken, kan kiezen uit één van de nieuwe fietsroutes van de stad naar de boer in de buurt. Meer informatie en deelnemende boerderijen: www.lekkernaardeboer.nl

 

« Naar overzicht