Filmvertoning 'More than honey'

Start datum10-05-2013 om 00:00
Eind datum15-05-2013 om 00:00
PlaatsDeventer

In Deventer draait van 10 t/m 15 mei de documentaire : "More Than Honey" in filmhuis de keizer. (in de keizersstraat). 

Om 14.45 en 21.45 uur.

Zie ook Bijenhouden 2012, nr. 12 december, pag. 19

Markus Imhoof

Al vijftien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor, honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. 

Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de wereld van de honingbijen. More than Honey is een prachtige, maar verontrustende natuurdocumentaire van de producenten van We Feed The World. Markus Imhoof over de film: "Mijn bedoeling was om de kijker de mogelijkheid te geven het drama te vatten dat zich vandaag afspeelt. Daarom hebben we willen werken met sterke, sprekende beelden die enorm zintuiglijk werken." 

Deze film is ook opgenomen in het programma van het Slow Food Film Festival. Na het succes van vorig jaar organiseren filmhuis De Keizer en Slow Food IJsselvallei op zondag 12 mei het tweede Slow Food Film Festival Deventer. Het wordt weer een festival met bijzondere films en tussendoor genieten van volop Lekker, Puur en Eerlijk eten en drinken. De films brengen heel verschillende kanten van ons 'food' in beeld: de achtergronden en bedreigingen van onze voedselvoorziening, de hartstocht voor voedingsproducten en het gastronomisch genieten. Er zijn arrangementen voor het ochtendprogramma met lunch, voor lunch met middagprogramma en borrel en voor de full treatment, waarmee u de hele dag onder 'de pannen' bent. Voor de eerste film wordt u ontvangen met koffie en een IJsselbonkje van Brood van Joop (van biologische bakkerij Driekant uit Zutphen). De Slow Food lunch wordt in het fraai gelegen Vogeleiland Paviljoen op drie minuten wandelafstand opgediend. Bij de borrel worden ambachtelijke producten uit de regio en bijzondere wijnen geserveerd. Culinaire (semi-)professionals uit Slow Food-gelederen zorgen hiervoor.

http://www.filmhuisdekeizer.nl/programma/p_dag.php

« Naar overzicht