Bijenfeest

Datum27-04-2013
Tijdstip11:00 - 16:00
PlaatsZutphen
De voorbereidingen voor het BIJENfeest op 27 april aan de Marsweg 115 in Zutphen (van 11.00 uur tot 16.00 uur) zijn in volle gang.

11.15 uur: De documentaire BIJvoorbeeld, het bijenlint in Zutphen
 
12.15 uur: "Geboorteperfomance" van het bijenlint door drie kunstenaars van het bijenlint Sydneypark in Zutphen. Aansluitend het stadsgedicht over bijen door stadsdichter Tim Pardijs (www.dichterbijzutphen.nl) en het darren- en werksterskoor o.l.v. Astrid Schoots
 
13.30 uur: lezing door toxicoloog Henk Tennekes
 
14.30 uur: lezing door BDimker Wim van Grasstek
 
15.00 uur: muziek door Bon Voyage (http://www.speelman.nl/ensemble/BonVoyage)

Doorlopend:
 
Bijenbloemenzaadverkoop
 
Informatiekraam van de Brummense imkers (uitgevers van het beroemde boekje Bloemen voor bijen) en imkervereniging Doesburg.
Informatietafels van: de Bijenstichting/het Bijenlint, Slow Food Platform Bijenbehoud, Ilovebeeing, de Vlinderstichting, Food4Bees, Streeklokaal en Happy View.
 
Verkooptafels van de Werkbij, Studio Pardoes (www.studiopardoes.nl), Trajectum (deelnemers van het activiteitencentrum maken en verkopen speciaal voor Zutphen Bijenstad bijenhotels) en indrukwekkende boeken van de BD imkervereniging (www.bdimkers.nl).
 
De hele dag door zijn er kinderactiviteiten, meestal gratis, soms voor een klein prijsje (tegen materiaalkosten).
Haarkunstenares Gyta tovert je haar in no time om tot een vrolijk bloemenenbijenkapsel (www.haarkunstenares.nl). Streeklokaal gaat breien voor bijen (www.streeklokaal.nl) en Geraldine Cornelissen vertelt verhalen.
 
De catering binnen wordt verzorgd door De biologische keuken (www.debiologischekeuken.nl).
Buiten bakt Vive la Crepe heerlijke crepes (www.vivelacrepe.nl).
 
En natuurlijk zijn er nog verrassingsactiviteiten en is er de hele dag door volop tijd voor ontmoeting en ervaring- en kennisuitwisseling met elkaar.
 
Gastheer tijdens deze dag is Lammert Huizinga:www.lammerthuizinga.nl

Praktisch:
De locatie aan de Marsweg 115 is goed bereikbaar.
Auto’s kunnen achter het gebouw parkeren.
Vanaf het station is het nog geen 10 minuten lopen (achteruitgang nemen; je loopt door een wijk die gesloopt gaat worden, dus het wordt een verrassende wandeltocht tussen oud en nieuw-afbraak en opbouw).
Fietsers vinden altijd hun weg wel.
 

« Naar overzicht