Bijenmarkt

Datum06-04-2013
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsWest Beemster

Bijenmark Midden Beemster gaat vernieuwen!

De bijenmarkt in de Midden Beemster, een begrip voor vele imkers in Noord Holland en verder, is veranderd van opzet, plaats, datum en tijd. Het bestuur van NBV groep Noord-Holland heeft de markt geadopteerd en stelde enkele veranderingen voor. Een moeilijke beslissing voor de grote motor, marktmeester Gerrit Prins. Al meer dan 30 jaar wordt deze markt gehouden op de eerste zaterdag in mei, op het marktplein in het idyllische plaatsje Midden Beemster, van 7.00 uur tot 12.00 uur. Vele imkers kwamen daar, om elkaar te ontmoeten en om hun benodigde materiaal aan te schaffen voor het komende bijenjaar. Onder het genot van iets lekkers, op het terras van de daar aanwezige horeca gelegenheid, werd het bijengebeuren in al zijn facetten uitvoerig besproken.

Waarom een verandering zult u zich misschien afvragen? Marktmeester Gerrit aan het woord: ‘Tijden veranderen nu eenmaal, het is alsmaar moeilijker om genoeg deelnemers/standhouders te vinden. Als de ontwikkelingen zo doorgaan staat straks alleen nog onze afdeling handel “Het Bijenhuis” op de markt. Ook het publiek verandert, kortom: we zijn aan vernieuwing toe. Anders van opzet, met een uitnodigend programma met lezingen, workshops en presentaties, aantrekkelijk voor meer deelnemers en diverse bezoekers.

De vernieuwde markt vindt plaats in en om het gebouw ‘De Kerckhaen’, Jisperweg 57, 1464 NG West Beemster. De regel wordt de eerste zaterdag in april, in 2013 is dat zaterdag 6 april, van 10.00 uur tot 16.00 uur. Hou voor verdere informatie onze webpagina’s in de gaten, link http://noord-holland.bijenhouders.nl/.

Noteer deze gegevens alvast in uw agenda zodat u dit unieke evenement niet zult missen.

« Naar overzicht