Filmvertoning 'More than honey'

Datum27-04-2013
Tijdstip14:00
PlaatsEde

Zaterdag 27 april om 14.00 uur draait de film 'More than honey' in Cinemec, de bioscoop van Ede (bij afrit van de A12).

Dit dus na de Algemene Ledenvergadering van de NBV.

Voorafgaand vindt een korte lezing over bijenhouden plaats. Op vertoon van de NBV-ledenpas bedraagt de toegang slechts € 4,-

Over de documentaire More than Honey 
Eén van de grootste mysteriën van vandaag is de vraag wat er precies met de bijen aan de hand is. Al jaren is er sprake van een toenemende bijensterfte en niemand schijnt te weten hoe dit precies kan. De bijen spelen echter een belangrijke rol in ons ecosysteem. Albert Einstein zei ooit : “Sterven de bijen uit, dan volgt de mens drie maanden later”. Regisseur Markus Imhoof gaat in deze documentaire op zoek naar een verklaring van het mysterie. Met zeer indrukwekkend camerawerk waarbij we voor het eerst van heel dichtbij de paring van de bijen en de geboorte van een koningin in de bijenkorf kunnen zien. Deze documentaire moet u beslist op groot scherm zien!

Zie ook Bijenhouden 2012, nr. 12 december, pag. 19

 

« Naar overzicht