Lezing 'De bijen en het woord'

Datum11-03-2013
Tijdstip20:00
PlaatsHoorn

 

De Bijen en het Woord

De lezing wordt verzorgd door Jos Schuylenburg van imkerij Ella uit Zweden en Frits Burger, oudgermanist.

We weten allemaal dat de bijen onmisbaar zijn voor de bestuiving van onze cultuurgewassen en de biodiversiteit. En de bijen schenken ons .... honing en bijenwas. Maar de bijen vertellen ons meer. En daarvoor moeten we de taal van de bijen leren verstaan. Deze is verborgen in hun sociale levenswijze in de donkere bijenkast, in hun vliegen van bloem naar bloem, in hun bijendans, in het zwermen.

En..... we kunnen nog een laag dieper gaan.

In alle culturen door alle tijden zijn de bijen verbonden geweest met het mysterie van de spraak en het Woord. Te denken valt aan de priesteressen van Efeze die “bijen”(Mellifera) werden genoemd of aan de” honingzoete woorden” van H. Ambrosius.

Datum            11 maart 2013

Tijd                20.00- 22.00 uur

Kosten             € 5,- p.p.

Locatie           Westfriese Vrije school Parcival,  Nachtegaal 146,  1628 DJ Hoorn

Aanmelden     U kunt via de mail of telefoon aanmelden.

Elles Kok, t  0229- 296763,  e   elles.kok@online.nli    www.elleskok.nl                                               

« Naar overzicht