informatieavond over bijen- of wespenallergie

Datum04-02-2013
Tijdstip20:00
PlaatsSt Elisabethziekenhuis teTilburg

Informatieavond behandeling bijen- of wespenallergie maandag 4 februari
Internist-allergoloog Chris Tomee van het St. Elisabeth Ziekenhuis houdt op maandagavond 4 februari een voorlichtingsbijeenkomst over het herkennen en de behandeling van een bijen-en wespengifallergie. Eén op de honderd mensen in Nederland heeft een bijen- of wespengifallergie. Als zij worden gestoken door een bij of wesp kan een ernstige allergische reactie optreden zoals een astma-aanval, zwelling van de keel, hartproblemen of een shock. Iedereen kan een allergie voor bijen- of wespengif ontwikkelen. De kans hierop wordt groter naarmate men vaker gestoken wordt. Mensen met een bijen- of wespenallergie kunnen een adrenalinepen gebruiken of het hele jaar door starten met immunotherapie. Immunotherapie zorgt voor een langdurige bescherming, mogelijk zelfs levenslang. Ook kinderen kunnen worden behandeld. Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden via telefoonnummer (013) 539 80 31. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de collegezaal van het ziekenhuis (route 73). Een kop koffie of thee staat klaar vanaf 19.30 uur. 
Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

 

 

« Naar overzicht